Fittdiéta

Kinder Pingui szelet

A hétvégén vendégek jöttek hozzám, ebből az alkalomból készült ez a süti. Azt gondolom nem lehet vele mellé nyúlni, a kakaós, csokis, tejszín krémes sütit mindenki szereti. A Dia wellness lisztnek köszönhetően pedig senki nem fogja rajta érezni, hogy nem egy kalória bomba sütit eszik. 🙂

Az eredeti recept több helyen is megtalálható. ITT vagy a mindmegette oldalán ITT

Hozzávalók a tésztához:( 36cm* 26 cm tepsihez)

– 6 db tojás

– 6 ek. eritrit 

– 6 ek víz

– 6 ek. Dia wellness szénhidrát csökkentett liszt 

– 4 ek. zsírszegény holland kakaópor

– 2 kk. mézes sütemény fűszerkeverék

– 1 kk. fahéj

– 1 cs. sütőpor

Hozzávalók a krémhez:

– 400 ml kókusztejszín 

– 3 ek. eritrit

– 1 evőkanál vaníliás eritrit 

– pár csepp vanília aroma

– 2 dl kókusztej

– 1 tk. konjac liszt

– 1 ek eritrit 

Hozzávalók a csokimázhoz:

– 300 g cukormentes étcsokoládé

– 5 púpos ek. kókuszzsír

– 5-6 ek. víz

Elkészítés:

A tésztához a tojást az eritrittel robotgéppel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a kókuszolajat is, és kikverjük. A lisztet, a kakaóport, a fűszereket és a sütőport összekeverjük, majd folyamatosan adagolva hozzáadjuk a folyékony masszához. Ezután sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk a krém felét. Előmelegített sütőben 180 fokon 10-12 perc alatt készre sütjük. Ha kész a tészta másik felét is ugyanígy megsütjük. Ezt a lapot hagyjuk a tepsiben kihűlni, ne vegyük ki.

Ezután elkészítjük a krémet. A kókusztejszínt az eritrittel és vaníliás cukorral habbá verjük. A kókusztejet az eritrittel felforraljuk, és belekeverjük a konjac lisztet. Ha besűrűsödött hagyjuk kicsit hűlni, és a felvert habhoz keverjük, majd adunk hozzá pár csepp vanília aromát. A krém felét a kihűlt piskóta lapra simítjuk, majd 15 percre hűtőbe tesszük.

A csokimázhoz vízgőz felett a hozzávalókat felolvasztjuk. A csokimáz felét rásimítjuk a krém tetejére, hűtőbe tesszük ismét, és hagyjuk megdermedni. Utána krém másik felét is rásimítjuk, majd rátesszük a másik piskótalapot. A  csokimázat ismét felolvasztjuk, és a tetejére simítjuk. A kész süteményt 3-4 órára hűtőbe tesszük, ezután szeletelhetjük.

Tápérték 100 g-ban:

Kcal: 243

Fehérje: 6,36

Szénhidrát: 10,5

Zsír: 19,5

img_1765.JPG

img_1764.JPG

img_1766.JPG

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!