Most már tényleg mindjárt itt a húsvét! És ha húsvét, akkor a kalács nem maradhat el. Készítettem már sima kakaós fonott kalácsot, ez pedig egy kicsit más, mint a hagyományos. Túróval, és meggyel van töltve, valamint a formázása is különleges. A hozzávalóknál szénhidrát csökkentett lisztet használtam,valamint minimális tojást és kókuszolajat. Így akik fogyókúráznak, egészségesen élnek azoknak sem kell lemondani a húsvéti finomságokról, hiszen ez sokkal kevesebb kalóriát, szénhidrátot és zsírt tartalmaz, mint a hagyományos módon készült társaik.
Ha további tippeket szeretnél, és személyre szabott életmód tanácsadást, étrendet, hogy biztos elérd a célt, látogass el az oldalamra, ahol megtalálod a személyre szabott étrend csomagokat! KATTINTS IDE!
Hozzávalók:
– 250 g Dia wellness CH csökkentő lisztkeverék
– 30 g eritrit
– 1 tojássárgája
– fél csomag por élesztő
– 1 teáskanál eritrit
– 1,5 dl cukormentes mandulatej
– 80 g kókuszolaj
Hozzávalók a töltelékhez:
– 220 zsírszegény túró
– 150 g meggy
– 40 g eritrit
– 1 cs. vaníliás cukor xilittel
– pár csepp vaníliaaroma
Elkészítés:
A langyos, de nem forró mandulatejben elkeverjük az egy teáskanál eritritet, és beleszórjuk az élesztőt és felfuttatjuk egy kis tálkában. Mivel az élesztő nálam most szárított élesztő, és mandulatejet használok hozzá, valamint édesítőt ( nem pedig sima cukrot) nem fog olyan szépen feljönni. De kicsit megdagad, buborékok lesznek a tetején. Ez eltarthat 10-15 percig. A tészta többi hozzávalóit elkeverjük egy tálban, majd hozzáadjuk az élesztőt, ha felfutott. Kézzel lágy tésztát dagasztunk, majd egy órát letakarva meleg helyen pihentetjük.
Közben elkészítjük a tölteléket. A túrót áttörjük villával, vagy krumplinyomóval, ízesítjük az eritrittel, vaníliás cukorral, aromával, és hozzákeverjük a meggyet.
A tésztát 3mm vastagra kinyújtjuk téglalap alakúra, elkenjük rajta a túrós tölteléket, hogy lehetőleg mindenhova jusson, és feltekerjük, mint a beiglit. Ezután egy éles késsel hosszában ketté vágjuk, és összefonjuk a két adagot, úgy, hogy a vágás mindig felül legyen, hogy a töltelék ne jöjjön ki belőle. Kört formázunk belőle, majd a végeit összenyomkodjuk, és szilikonos kuglóf formába tesszük. A kalácsot letakarva 30 percet pihentetjük, majd megkenjük egy tojással, és előmelegített sütőben 180 fokon 40 percet sütjük.
Tápérték 100 grammban:
kcal: 200.36
fehérje: 10.49
szénhidrát: 13.15
zsír: 10.9
Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz:
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: