A Kínai nyaralásom, alatt teljesen átértékelődött bennem a kínai konyháról alkotott véleményem. Egy ehhez nagyon hasonló recept készült már, amit megtaláltok ITT. Illetve egy levest is készítettem, ami a nyaralás hatására született. Szeretem ezeket a csirkés ételeket, a kínai fűszerezésnek köszönhetően nagyon jól variálható, és gyorsan elkészül.
Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz:
Hozzávalók: ( 3 adaghoz)
– 420 g csirkemell
– 160 g csiperke gomba
– 2 db hegyes zöldpaprika
– 1 vöröshagyma
– 1 tk. édeskömény
– 1 tk reszelt gyömbér
– 1 gerezd zúzott fokhagyma
– 2 evőkanál szójaszósz (gluténérzékenység esetén gluténmentes)
– himalájai só, bors
– 100 g cukormentes, bio paradicsompüré ( Aldi)
Elkészítés:
A paradicsompürét és a szója szószt összekeverem, és fűszerezem a gyömbérrel, édesköménnyel, fokhagymával, sóval borssal. Ha nincsenek ilyen fűszereink használhatunk kínai fűszer keveréket is. ( lehetőleg nátrium glutamát menteset) A csirkemellet apró kockákra vágom, és belekeverem a pácba. Hagyjuk benne a csirkét, amíg a többi hozzávalóval előkészülünk.
A gombát megmosom, kitöröm a csonkját, és apró kockákra vágom. A vöröshagymát felaprítom, a zöldpaprikát karikákra vágom. A wokot felmelegítem ( zsiradék és olaj nélkül) , majd a vöröshagymát üvegesre pirítom benne. Erre jöhet a bepácolt csirkemell, amit fehéredésig pirítok, majd hozzáadom a gombát és a zöldpaprikát. Alacsony lángon, néha kevergetve addig sütöm, amíg a hús teljesen megpuhul.
Köretként kínálhatunk hozzá bulgurt, kuszkuszt, barnarizst. (Diétának és ételérzékenységnek megfelelően!)
Tápérték ( 1 adagban)(köret nélkül)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: