Mézeskalácsot már sütöttem az idei karácsonyi készülődés alkalmával, aminek a receptjét ITT megtaláljátok. Reggelire pedig ezeket a gyorsan elkészíthető mézeskalács muffinokat sütöttem, ami gluténmentes, magas a fehérje tartalma, és nagyon finom! Én most aszalt vörösáfonyát, és cukormentes fehér csokoládét tettem a közepébe, de mehet bele bármi, friss gyümölcs, más fajta aszalt gyümölcs, étcsokoládé stb. Ha nincs otthon mézeskalács ízű fehérje porod, használj más fajtát hozzá, esetleg akkor a fűszerezéssel érdemesebb bátrabban bánni, és mehet bele több mézeskalács fűszerkeverék, fahéj, szerecsendió, csillagánizs.
Hozzávalók 5 muffinhoz:
- 50 g kókuszliszt
- 30 g Biotech USA Isowhey zero mézeskalács fehérje
- 1 csipet só
- 1 teáskanál sütőpor
- 2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
- 1 teáskanál vaníliás eritrit
- 1 tojás
- 150 ml kókusztej ( vagy bármilyen növényi tej)
- 50 g 0,1%-os zsírszegény natúr joghurt
- 2 kocka cukormentes fehér csokoládé
- 15 szem vörös áfonya
- por eritrit és őrölt fahéj a tetejére
Elkészítés:
A kókuszlisztet, a fehérjeport, a csipet sót, a sütőport, a fűszerkeveréket, a vaníliás eritritet keverjük össze egy tálban. Ehhez adjuk hozzá a tojást, a kókusztejet, és a natúr joghurtot. Keverjük csomómentesre a masszát. A masszát kanalazzuk szilikonos muffin formába. Ha nincs szilikonos formánk, akkor béleljük muffin papírral a belsejét, és abba tegyük a masszát, hogy ne ragadjon a formánkba. A fehér csokoládét törjük apró darabokra, majd mindegyik muffinba nyomjunk pár darabot, majd ugyanígy a vörös áfonya szemeket. Előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 percig süssük. A tetejét szórjuk meg porrá őrölt fahéjas eritrittel ha kihűlt.
Tápérték 1 darabban:
kcal: 92.53
zsír: 3.15 g
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: