A bolti zabpelyheket, müzliket azt hiszem mindenki ismeri. Gyanítom ennek a terméknek januárban jelentősen megindul a kereslete, a januárban fogadalmat tevő életmódváltók miatt. Hiszen egy kezdő életmódváltó , fogyókúrázó esetében az elsők között szerepel ez a termék ami bekerül a bevásárlókosárba, mondván, hogy ezt kell reggelire enni, ha fogyni akarok! Sajnos ez hatalmas tévhit, hiszen tele van cukorral, és egyáltalán nem gazdaságos. További tanácsokat ITT olvashatsz, hogy mit mivel érdemes helyettesíteni!.Sokszor hallom, hogy drága az egészséges életmód, véleményem szerint nem az, ha az átlag ember étkezési szokásaihoz hasonlítjuk, aki pizzát rendel, chipset eszik, csak tudatosan kell vásárolni, informálódni, és nem bedőlni a jól marketingelt termékeknek.
A granolánk ízlés szerint bővíthető, bármilyen magot lehet bele tenni, vagy tehetünk bele cukormentes étcsokoládét, és bármilyen aszalt gyümölcsöt.
Hozzávalók:
- 150 g zabpehely (gluténérzékenyek használjanak gluténmentes zabpelyhet) (zabpehely ITT)
- 50 g dió
- 50 g bokormogyoró (mogyoró ITT)
- 50 g szeletelt mandula (mandula ITT)
- 20 g chia mag (chia mag ITT)
- 50 g kókuszolaj (kókuszolaj, kókuszzsír ITT)
- 30 g eritrit (eritrit)
- 1 evőkanál vaníliás eritrit (eritrit)
- 1 teáskanál fahéj ( fűszernövények ITT)
- 20 g kókuszreszelék (kókuszreszelék)
- 10 g kókuszchips (aszalt gyümölcs, zöldségchips ITT)
- 10 g Szafi Fitt kakaóbab töret
- 30 g mazsola(aszalt gyümölcs, zöldségchips ITT)
- 30 g vörös áfonya(aszalt gyümölcs, zöldségchips ITT)
- 20 g aszalt meggy(aszalt gyümölcs, zöldségchips ITT)
Elkészítés:
A zabpelyhet, a diót, mogyorót,mandulát chia magot, kókuszolajat, eritritet, fahéjat összekeverjük. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és belenyomkodjuk a magos zabot. Előmelegített sütőben 160 fokon 20 percig sütjük. Utána hagyjuk kihűlni, és darabokra szedjük. Belekeverjük az aszalt gyümölcsöket, a kókuszreszeléket, a kókusz chipset, a kakaóbab töretet,majd egy üvegbe zárjuk.
Tápérték 100 grammban:
kcal: 488.08
fehérje: 11,72 g
szénhidrát: 37,01 g
zsír: 34,38 g
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: