Fittdiéta

Őszi hangulatú reggeli- Sütőtökös zabkása

Mostanában kevesebb édes reggeli volt, de ez a sütőtökös zabkása most jól esett. Rengeteg zabkása recept van a blogon, amit IDE kattintva elértek. Ha minden nap ez lenne a reggeli akkor se lehetne megunni, hiszen a végtelenségig variálható. Ha már sütőtök szezon van, akkor egyértelmű, hogy a zabkásámba is kerül.

Illetve ehhez nagyon hasonló sütőtökös zabkását már készítettem tavaly, aminek a receptjét ITT megtaláljátok. Ahogy visszakerestem a tavalyi receptet, észrevettem, hogy pontosan egy éve osztottam meg azt a receptet, úgy látszik október 14-én tudat alatt én sütőtökös zabkását kívánok. 🙂

Hozzávalók 1 adaghoz:

  • 20 g zabpehely (gluténérzékenyek használjanak gluténmentes zabpelyhet)
  • 50 g sütőtökpüré
  • 10 g fehérjepor (Biotech USAIso Whey Zero mézeskalács ízűt használtam)
  • 1 lapos tk. chia mag
  • 1 dl cukormentes mandulatej ( vagy más növényi tej)
  • 1 dl víz
  • 1 tk. vaníliás eritrit
  • őrölt fahéj
  • 30 g tojásfehérjelé
  • 1 tk. vaníliás eritrit

Hozzávalók a tetejére:

  • 1 szilva
  • 3 szelet narancs
  • 10 g szeletelt mandula
  • virágpor
  • 1 kocka cukormentes mogyorós csokis csokoládé ( vagy bármilyen diétától függően)
  • Waldenfarm csokoládé öntet

Elkészítés:

A sütőtökpüré elkészítése: A sütőtököt felszeleteljük, és kimagozzuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 45 percig sütjük. Ha megsült hagyjuk kihűlni, majd kikanalazzuk és aprítógépbe tesszük. Pürét készítünk belőle.

Ezután egy lábasba tesszük a zabpelyhet, a sütőtök pürét, a fehérjeport,a chia magot majd felöntjük a növényi tejjel és a vízzel, és fel tesszük főni. Ízesítjük a fahéjjal és eritrittel. Addig főzzük, amíg fel nem forr, majd lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Közben a tojásfehérjét kemény habbá verjük, és félidőben hozzáadjuk az eritritet. A kihűlt zabkásához óvatosan hozzákeverjük, és tálba öntjük. A tetejét a szeletekre vágott szilvával és naranccsal díszítjük, megszórjuk egy kevés szeletelt mandulával, virágporral. Apróra vágott csokit szórunk rá, és egy teáskanál csokoládé öntetet.

Tápérték 1 adagban:

kcal: 320

fehérje: 20 g

szénhidrát: 33 g

zsír: 13 g

A chia mag helyett egy teáskanál útifűmaghéjat kevertem bele, és kihagytam a tojásfehérjét.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!