Mikulás alkalmából nem csak cukros csokoládéval, cukorkával lepheted meg a gyermekedet, a párodat vagy éppen magadat, hanem akár egy ilyen jópofa, kreatív egészséges palacsintával is.
Ha további tippeket szeretnél, és személyre szabott életmód tanácsadást, étrendet, hogy biztos elérd a célod, látogass el az oldalamra, ahol megtalálod a személyre szabott étrend csomagokat! KATTINTS IDE!
Hozzávalók 2 palacsintához:
- 100 g sütőtökpüré
- 50 g zabpehelyliszt ( zabpehely ledarálva) (gluténmentes diéta esetén gluténmentes zabpehely)
- 10 g fehérjepor
- 1 tojás
- 1 dl cukormentes mandulatej ( vagy bármilyen növényi tej)
- 6 g szódabikarbóna
- 20 g eritrit
- csipet só
- vanília aroma vagy vaníliás eritrit ízlés szerint
- keksz vagy mézeskalács fűszerkeverék ízlés szerint
- kevés kókuszolaj a serpenyő kikenéséhez
Hozzávalók a tetejére (2 adaghoz):
- 8 szem eper
- 1 banán
- 4 szem fekete ribizli vagy áfonya
- 2 szem málna
- cukormentes vagy növényi tejszínhab ( ízlés és diéta szerint)
Elkészítés:
Elkészítjük a sütőtök pürét. A sütőtökpüré elkészítése: A sütőtököt felszeleteljük, és kimagozzuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 45 percig sütjük. Ha megsült hagyjuk kihűlni, majd kikanalazzuk és aprítógépbe tesszük. Pürét készítünk belőle. A palacsinta tészta hozzávalóit keverjük össze, és pihentessük a masszát 10 percig. Egy kisebb méretű! serpenyőt kenjünk ki vékonyan kókuszolajjal egy szilikonos ecset segítségével. A palacsinta mindkét oldalát alacsony lángon süssük meg. Legyünk türelmesek, a tészta vastag lesz, így lassabban sül, és nehezebben fordítható meg. Ezután kezdhetjük a díszítést. A szakáll, felkarikázott banán lett. A sapka hosszanti csíkokra vágott eper. Az orra egy szem málna, a szeme egy-egy banán karika rajta egy-egy szem fekete ribizli. A sapkát még tejszínhabbal díszítjük.
Tápérték 1 adag palacsintában ( feltétek nélkül)
kcal: 186.55
fehérje: 11.95 g
zsír: 5.33 g
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: