Anyukám nagyon sokszor készít kuktában bablevest. Most tőle lestem el a receptet, és alakítottam kicsit át, az én életmódomra. Alapvetően három dolgot változtattam rajta: Beázatattam a babot 24 órára, de legalább egy éjszakára. Ugyanis a hüvelyeseknek magas a fitinsav tartalma, ami áztatással csökkenthető. A fitinsav az oka, hogy sokan kerülik a hüvelyeseket mert puffadást és… Tovább »
Tökéletes bableves családi recept alapján
Anyukám nagyon sokszor készít kuktában bablevest. Most tőle lestem el a receptet, és alakítottam kicsit át, az én életmódomra. Alapvetően három dolgot változtattam rajta: Beázatattam a babot 24 órára, de legalább egy éjszakára. Ugyanis a hüvelyeseknek magas a fitinsav tartalma, ami áztatással csökkenthető. A fitinsav az oka, hogy sokan kerülik a hüvelyeseket mert puffadást és… Tovább »

Nem gondolom, hogy külön receptet igényelne ez a saláta, mégis úgy gondolom , hogy érdemes megosztani ezeket az ötleteket is. Néha a legegyszerűbb dolgok nem jutnak eszünkbe. Igazából minden maradékból készült. A csirke már megvolt sütve, a bab megmaradt és felakartam használni, illetve volt felbontva feta sajt, így gondoltam azt is hasznosítom. Hozzávalók: 1 szelet…
Már régóta a fagyasztómban pihent ez az isteni darált marha,amit a Fittmarketből szoktam beszerezni. Nem értem miért vártam vele ennyit, mert imádom, és abszolút beilleszthető akár diétába is. Szóval a következő történt, iskola, vizsgák, tanulás, mellette munka, háztartást, és igyekszem az edzéseket is beiktatni heti 4 alkalommal legalább, ami már alapból kevesebb mint amennyi régen…
Június elején egy hetet töltöttem Kínában. Hát mit mondjak, megszerettem a kínai konyhát, rengeteg zöldséget amit nem is ismertem, és olyan gyümölcsöket amikről eddig szintén azt gondoltam h nem szeretem. Ez az egy hét ” nyaralás” elég pörgős volt, mindent szerettünk volna látni, így a pihenésre nem sok idő volt. Étkezés tekintetében ez úgy nézett…