Fittdiéta

Csirkés és csirkemájas paella

Alig várom, hogy újra Spanyolországban legyen, és minél több helyen egyem újra az eredeti paellát. Addig is, itt egy recept hozzá, ami egészséges életmódba teljesen beilleszthető, és amivel egy kis Spanyolországot varázsoltam a konyhámba. Ha további tippeket szeretnél, és személyre szabott életmód tanácsadást, étrendet, hogy biztos elérd a célod, látogass el az oldalamra, ahol megtalálod… Tovább »

Karantén ebéd- Rakott kínai kel

Tökéletes karantén kaja, ami még egészséges is. Jelenleg én is abból főzök ami van itthon. Sose szerettem ételt kidobni, most meg pláne nem. Van itthon két nagy kínai kel, így szerettem volna valami tartalmas főétel formájában felhasználni. Darált húshoz jó áron hozzá lehet jutni. Basmati rizs, terápiás csontlé és kókuszjoghurt is van itthon mindig. Ez… Tovább »

Aszalt paradicsomos csirkemell csíkok bulgurral

Maradt még egy kis aszalt paradicsomom a szekrényben, amit szerettem volna felhasználni. Így készült ez a recept, imádtam. Olaszos ízvilág, a kókusztejszín pedig krémessé tette az egészet. Hozzávalók 2 nagyobb adaghoz: – 450 g csirkemell – 1 kis fej vöröshagyma – 3 gerezd fokhagyma – 55 g szárított paradicsom – 160 g sűrített paradicsom (… Tovább »

Laskagombás paradicsomos csirkés egytál barnarizzsel

Imádom az ilyen gyors ételeket, amik általában úgy születnek, hogy összedobálok mindent, ami a hűtőben van. Illetve jelenleg laskagomba függőségben szenvedek így ez kihagyhatatlan eleme volt!  A hozzávalókat az Ataisz webáruházból szereztem be: Hozzávalók 3 kis adaghoz: 300 g csirkemell 260 g laskagomba 200 g cukormentes paradicsompüré 65 g barna rizs ( szárazon ennyi)  ( barna… Tovább »

Rakott zöldbab diétásan

Igazából nem néztem meg, hogy a klasszikus rakott zöldbab hogyan készül, de azért azt gondoltam, hogy nem én találtam fel ezzel a recepttel. Hetek óta ennék, valamilyen rakott, inkább tésztás, darált húsos ételt. De a tészta most annyira nem fér bele, így jött az ötlet, hogy legyen rakott zöldbab, mivel amúgy is volt egy adag… Tovább »

Töltött paprika diétásan

Imádom nyáron a töltött paprikát, mégpedig pont úgy, ahogy anyukám készíti. Így elkértem tőle a receptet, kicsit módosítottam rajta. A zsíros hús helyett pulyka darált hússal készítettem, illetve rántás helyett nyílgyökérlisztet használtam a sűrítésre utólag. Semmit nem von le az íz értékéből, viszont sokkal kalória szegényebb, és kevesebb zsírt tartalmaz. Tálalhatjuk tejföllel, ( én most… Tovább »

Stefánia szelet tojásfehérje rúddal

Hozzávalók: – 1 kg darált púlyka hús – 450 g tojásfehérje rúd – fokhagymakrém – vöröshagyma krém – só, bors – paleo fasírt fűszerkeverék Elkészítés: A húshoz hozzákeverjük a fűszereket, a vörös, és a fokhagyma krémet. A massza felét egy őzgerinc formába simítjuk, belehelyezzük a tojásfehérje rudat a közepére, és beborítjuk a maradék hússal. A… Tovább »

Sajtos joghurtos sült túró galuska

A túrós nokedli sütve is finom tud lenni. És bár a sonka, sajt kombináció növeli a zsír értékét, a túró miatt kifejezetten fehérjedús lett az étel. A nokedli receptjét, Szafi receptje alapján készítettem. Hozzávalók: ( 4 kis adag) – 300 g zsírszegény túró – 10 g útifűmaghéj liszt – 10 g tengeri só – 140… Tovább »

Csirkemell tejszínes póréhagymával

Hozzávalók: – 500 g csirkemell – 3 szál póréhagyma – 200 ml cocomas – 2 evőkanál nyílgyökérliszt – 3 szál snidling – 1 ek. mustár – só, bors, fokhagyma granulátum – olívaolaj vagy kókuszzsír – 15 dkg light tolle trappista Elkészítés: A csirkemellet megmossuk, majd szárazra töröljük, és kiklopfoljuk. Kevés olívaolajon, serpenyőben mindkét oldalát megsütjük…. Tovább »

Újévi lencsefőzelék diétásan

Hozzávalók: – 200 g lencse – 2 babérlevél – só bors – 3 evőkanál kókuszolaj – 1 teáskanál pirospaprika – fokhagyma, vagy fokhagyma krém – 4 evőkanál Dia wellness liszt ( lehet bármilyen szénhidrát csökkentett liszt, vagy teljes kiőrlésű, vagy zabliszt) Elkészítés: Beáztattam a lencsét 8-10 órára, és 2-3 alkalommal lecseréltem rajta a vizet. Ezután… Tovább »

Paradicsomos csirkés bulgur

Hozzávalók 4 főre : – 500 g csirkemellfilé – 1 fej vöröshagyma – 500 g paradicsompüré – víz – 300 g bulgur – fűszerek ( oregano, kakukkfű, rozmaring, só, szinesbors, fokhagyma granulátum) – fokhagymakrém – kókuszolaj Elkészítés: A hagymát apróra vágjuk, kókuszolajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a felkockázott csirkét, és addig fehéredésig sütjük, közben fűszerezzük. Felöntjük vízzel,… Tovább »

Mustáros-paradicsomos csirke chedarral

Hozzávalók: – 60 dkg csirkemellfilé – só, bors, szerecsendió – 3 evőkanál mustár – 15 db koktélparadicsom – 2 evőkanál kókuszolaj – 1 evőkanál vaj – 1 evőknál liszt ( én nyílgyökérlisztet használtam) – 3 dl cukormentes mandulatej – 20 dkg cheddar reszelve Elkészítés: A csirkemellet megmossuk, majd szeletekre , utána csíkokra vágjuk.Sózzuk, borsozzuk, majd… Tovább »

Baconos stefánia szelet

Hozzávalók: – fél kg darált pulykahús – só, bors – vöröshagyma – fokhagyma – 6 tojás – bacon – fasírt fűszerkeverék Elkészítés: Ízlés szerint a darált húsból fasírt masszát készítünk. Én a fenti fűszereket, fokhagymát, és pirított vöröshagymát adtam hozzá. Az őzgerinc formát kibéleljük a bacon szeletekkel, úgy hogy mindkét oldalán túl lógjon a bacon…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!