A kosárka forma nemcsak arra jó, hogy édes süteményt készítsünk, mint a diós kosárka. Ebben a sós kosárkába tojás, sonka sajt van töltve, igazi húsvéti hangulatot teremtve. Hozzávalók ( 14 darabhoz) – 50 g Szafi Fitt CH csökkentő liszt – 1 tojás – 3 g szódabikarbóna – 15 ml kókusztej – 15 g kókuszolaj… Tovább »
Húsvéti sonkás tojásos kosárkák
A kosárka forma nemcsak arra jó, hogy édes süteményt készítsünk, mint a diós kosárka. Ebben a sós kosárkába tojás, sonka sajt van töltve, igazi húsvéti hangulatot teremtve. Hozzávalók ( 14 darabhoz) – 50 g Szafi Fitt CH csökkentő liszt – 1 tojás – 3 g szódabikarbóna – 15 ml kókusztej – 15 g kókuszolaj… Tovább »

Húsvét reggelekre tökéletes finomság lehet ez a tojáskrém. Én abonett kenyérre kentem most. Hozzávalók: – 4 db tojás – 200 g cottage cheese light – só, bors, – 1 szál újhagyma – 180 g bovo tojásfehérje rúd Elkészítés: A tojásokat enyhén sós vízben keményre főzzük. Krumplinyomón átpaszírozzuk, hozzáadjuk a cottage cheese-t, a vékony karikákra vágott újhagymát,…
Pár éve már,hogy rendszeresen főzök, mégis ez az első húslevesem. Nem értem miért, mert nem kell hozzá nagy tudomány. Anyukám gyors fel is hívtam, hiszen ez az az étel, amit mindenki pont úgy szeret, ahogy otthon ette régen 🙂 Hozzávalók: – 80 dkg csirkeaprólék – 15 dkg csirkemáj – 1 sárgarépa – 1 vöröshagyma –…
Hozzávalók: – 250 g meggy – 185 g cocomas – 1 evőkanál nyílgyökérliszt – ízlés szerint eritrit – 6 db szegfűszeg – fahéj ízlés szerint – fél citrom – 2 db tojásfehérje – 5 dkg eritrit – csipet só Elkészítés: A meggyet vízzel felengedjük, és feltesszük főni, ízesítjük cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel. Ha felforrt a levet…
Tavaly ősszel hoztam ezt a receptet, viszont akkor még nagyon kezdetleges volt a blog. Így gondoltam, ismét előveszem, kicsit javítok a leíráson, és megosztom Veletek. Az alma az egyik kedvenc őszi gyümölcsöm, és ez a forró , fahéjas, szerecsendiós ízesítésű leves még inkább az őszi hangulatot idézi bennem. szerintem a legjobb, a paplan alatt bekuporodva…