Évek óta nem veszek lekvárt, mert házilag készítjük. A receptet Anyukámtól kaptam, mert nálunk ő a lekvár felelős. Viszont én készítem neki hozzá a házi kenyeret és péksüteményt. Ez valóban gyümölcsöt tartalmaz, az íze pedig messze felülmúlja a bolti társait. Ha további tippeket szeretnél, és személyre szabott életmód tanácsadást, étrendet, hogy biztos elérd a célod,… Tovább »
Cukormentes birsalma lekvár házilag
Évek óta nem veszek lekvárt, mert házilag készítjük. A receptet Anyukámtól kaptam, mert nálunk ő a lekvár felelős. Viszont én készítem neki hozzá a házi kenyeret és péksüteményt. Ez valóban gyümölcsöt tartalmaz, az íze pedig messze felülmúlja a bolti társait. Ha további tippeket szeretnél, és személyre szabott életmód tanácsadást, étrendet, hogy biztos elérd a célod,… Tovább »

Ezeket a fajta süteményeket akkor szoktam készíteni, ha vendégségbe készülök. Rólam már mindenki tudja, hogy nem készítek cukros süteményeket, így nem tudom átverni őket, de alapvetően az ízén nem érezni. Aki diétázik, annak módjával javaslom, hiszen a kalória tartalma nem kevés, de legalább cukrot nem tartalmaz. Viszont mivel 40 főnek készült ez a sütemény, ilyenkor…
Hétvégi ráérős reggeleken a legjobb egy kényeztető reggelivel kezdeni a napot. Ha édeset kívánok reggel, akkor vagy palacsinta vagy gofri jön szóba elsőre. Ez a gofri tészta alacsony szénhidrát tartalmú, így diéta esetén is fogyaszthatod. A benne levő cukkini, lassítja a szénhidrát felszívódását. A fehérjepor jobb ízt ad neki, és növelni tudod ezzel a reggelid…
A lekvárt most is, ahogy tavaly is Anyukám főzte. Annyira rákapott az egész család a házi lekvárra, hogy nem is veszek mást. Mindent mi, illetve Anyu főz! A többi lekvár receptemet, valamint az ezekkel készült recepteket megtaláljátok ITT! A hozzávalókat az Ataisz webáruházból szereztem be: Hozzávalók: 3 kg sárgabarack ( tisztított, magozott súly) 80 dkg…
A süti még nyáron, Apukám szülinapjára készült, mikor megkezdődött a két hetes konyha felújítás, így nem lettek túl fotogének, de az íze… Apukám nem rajong ezért az életmódért, de ezt még Ő is nagyon elismerően dicsérte. Karácsonyra is tökéletes desszert lehet. A sacher tortát annyira nem szerettem, viszont fagyiban pár éve az egyik kedvencem lett…
Igazából az eperlekvár receptje alapján készült ez is, annyi különbséggel, hogy ebbe nem került dzsemfix. Az állaga így is tökéletes lett, és amilyen ütemben fogy, nem kell azon gondolkozni, hogy fél éve múlva még jó lesz-e, mert hűlt helye se lesz addigra. Ha további tippeket szeretnél, és személyre szabott életmód tanácsadást, étrendet, hogy biztos elérd…
Tavaly a barackszezonban Anyukám csak az én kedvemért készített olyan baracklekvárt, ami fehér cukor helyett xilittel készült. Télen nagyon jól jött akár süteménybe, akár palacsintába, vagy a reggeli gofrihoz. Még a tavaszi gyümölcs szezon előtt hangoztattam, hogy idén, ahogy jönnek a gyümölcsök, mi úgy készítjük a lekvárt mindenféle gyümölcsből. Hát íme a tavasz/ nyár első…
Most készítettem először Rákóczi túróst, de annak se tudom az idejét mikor ettem utoljára. Valahogy mindig kimaradt. A húsvétot szülőknél töltöttem, így gondoltam itt az ideje elkészíteni. Féltem tőle, mivel nagyon könnyű ezt a sütit elrontani. A recept Lajos Mari receptje alapján készült, és Moha Konyha oldalán találtam, meg, hogy hogyan kell villany sütőben tökéletesre…
Paszternákból már több olyan receptet készítettem, amit hagyományos burgonyából készülne. Ilyen volt például a paszternák pogácsa, krumplis pogácsa helyett. Most pedig nudli készült belőle, morzsával, cukormentes lekvárral. Hozzávalók 1 adaghoz: – 100 g paszternák – 25 g kókuszliszt – 2 g útifűmaghéj – 25 g Szafi fitt süteményliszt – 15 g zabkorpa – 15 g eritrit…
Hozzávalók: – 9 db narancs – fahéj – szegfűszeg – gyömbér – 12 evőkanál eritrit – pektin Elkészítés: A narancsokat alaposan megmossuk, és kb. 4 evőkanál reszelt narancshéjat a lábasba teszünk. A narancsokat félbe vágjuk, és kikanalazzuk, majd én még kézi narancs facsaróval kiszedtem a többit. Arra viszont nagyon kell ügyelni, hogy a narancs fehér…
Hozzávalók: – 25 dkg Dia- Wellness liszt – 2 dkg élesztő – 2 dl tej – 4 dkg eritrit – 3 dkg kókuszolaj – csipet só – 2 tojássárgája – xilites sárgabaraclekvár – porrá őrölt eritrit Elkészítés: Az élesztőt 1 dl langyos mandulatejben egy kevés eritrittel felfuttatjuk. A többi hozzávalót elkeverjük és hozzáöntjük a felfuttatott…
Hozzávalók: – 80 g Szafi Fitt süteményliszt – 45 g Zabliszt – 3 tojás – 1,5 dl víz – 1 evőkanál zsírszegény kakaópor ( opcionális) Elkészítés: A hozzávalókat összekeverjük, és a kókuszzsírral kikent gofrisütőbe kanalazzuk a felét. A maradék tésztába belekevertem a kakaóport. Majd készre sütjük. Nekem ebből a mennyiségből 4 db gofri lett....
1. Mákos aszalt meggyes szaloncukor: ( 20-25 darabhoz) Hozzávalók: – 20 dkg darált mandula – 10 dkg darált mák – 10 dkg aszalt meggy / vörösáfonya – 20 dkg porrá őrölt eritrit – 5 dkg paleo étcsokoládé ( a bevonáshoz kell) – 2 evőkanál kókuszzsír ( a bevonáshoz kell) Elkészítés: A darált mandulát keverjük el…
Hozzávalók a tésztához: – 240 g Szafi Fitt nyújtható édes kelt tészta helyettesítő lisztkeverék (kelt tészta helyettesítő liszt ITT!) -60 g Szafi Fitt kókuszolaj (kókuszolaj ITT!) ( legyen meleg) – 6 db tojás ( legyen szoba hőmérsékletű) – 1 vanília rúd kikapart belseje – 1 teáskanál eritrit – 1 tk. reszelt citromhéj Elkészítés: Az alapanyagokat gyúrjuk össze, majd…
Hozzávalók 12 darab muffinhoz: – 15 dkg kókuszolaj– 10 dkg eritrit – 1 evőkanál vaníliás eritrit – 2 db tojás– 15 dkg zabliszt – 1 csomag sütőpor – 15 dkg darált dió– 1 dl cukormentes mandulatej– 3 evőkanál cukormentes házi sárgabaracklekvár – 12 teáskanál cukormentes házi sárgabaracklekvár (muffinonként 1 kávéskanál) ( recept ITT) Tetejére: – 3 csík cukormentes magas kakaótartalmú…
Hozzávalók tésztához: – 300 g Szafi Fitt paleo süteményliszt – 65 g kókuszolaj – 1,7 dl víz Hozzávalók töltelékhez: – 2 tojásfehérje – 8 dkg por eritrit – 3 púpos evőkanál xilites sárgabaracklekvár – 15 dkg darált dió Tészta eredeti receptje itt: http://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2015/09/vegan-es-paleo-dietas-almaspite-recept.html Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 2/3-át egy közepes méretű tepsi aljára simítjuk, erre…
A linzer szerintem az egyik legjobb apró süti, mert mindenki szereti, és fém dobozban sokáig eláll. Ráadásul sok féle képen elkészíthető. Bátran próbáljátok ki más gyümölcslekvárral is! Hozzávalók (20 darabhoz): – 100 g darált mandula – 50 g zabliszt ( zabpehelyliszt ITT) – 50 g Dia- wellness sütőliszt ( Dia-Wellness liszt ITT) – 1 kávéskanál…
Imádom a diós, imádom a lekváros süteményeket. Igazi, örök klasszikus sütemény, ami így elkészítve egy kicsit alakbarát verzió, a hagyományoshoz képest. A recept sajnos még kezdő koromban került fel, így nem tudom, hogy ebből hány darab lesz. Ha legközelebb elkészítem, akkor módosítok rajta! Addig is készítsétek el, mert nálam a zserbóval vetekszik ez a sütemény….
Hozzávalók: -120 g Szafi fitt süteményliszt – 4 tojás – 1 dl víz Elkészítés: Válasszunk külön 4 M-es tojást. A sárgáját adjuk a Szafi Fitt paleo süteményliszthez, a fehérjét pedig verjük fel habbá. Ezután a lisztet, a tojássárgáját és a vizet dolgozzuk sűrű krémmé robotgéppel.Végül óvatosan keverjük hozzá a felvert tojások habját. Öntsük ki sütőpapírral bélelt tepsibe,…
Hozzávalók:-50 g kókuszreszelék-70 g kókuszliszt-1 csapott teáskanál konjac liszt-késhegynyi szódabikarbóna– 40 g eritrit-3 tojás-4 evőkanál kókuszolaj-2,5 dl. víz Elkészítés: Külön összekeverjük a száraz és a nedves összetevőket, majd habverővel elegyítjük. Zsírpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, és 190 fokon 45-50 perc alatt készre sütjük. Hozzávalók a vaníliasodóhoz: – 5 dl kókusztej -4 dkg eritrit –…