Fittdiéta

Zöldséges bolognai ragus egytál étel bulgurral

Gyorsan elkészíthető, minden tápanyagot tartalmazó ebédet szeretnél? Itt egy szuper példa! 4 adagot készítettem max 20 perc alatt.  Ha további tippeket szeretnél, és személyre szabott életmód tanácsadást, étrendet, hogy biztos elérd a célod, látogass el az oldalamra, ahol megtalálod a személyre szabott étrend csomagokat! KATTINTS IDE! Hozzávalók 4 adaghoz: 100 g bulgur (szárazon) himalájai só… Tovább »

Sós paleo gofri reggelire

Ma reggel gofri készült lángos lisztkeverékből! Hiszen ezek a lisztek sokoldalúan felhasználhatók, és nem csak azt lehet belőlük készíteni, ami a csomagolás hátulján van. Íme egy ötlet, ha nem kívánjuk a lángost, de van ahhoz való lisztünk! A paleolit éléskamra lisztkeverékeivel a további receptjeim ITT találhatóak. Hozzávalók 2 adaghoz: fél tojás 100 g reszelt cukkini… Tovább »

Paleo Parmezános olaszos sós rudacskák

A recept kiindulópontja Szafi oldalán található túrós stangli recept volt. Aztán ahogy lenni szokott, menet közbe alakítottam rajta minden irányból. Nagyon finom lett, szárított paradicsommal, és bazsalikommal dobtam fel a tésztát, így tiszta Olaszország hangulat fogott el. Dia-wellness lisztből is készítettem már hasonló ízvilágú sós rudacskákat, annak a receptjét ITT találjátok. Hozzávalók 28 darab rúdhoz:… Tovább »

Sült csirkecomb sült petrezselyem gyökérrel és parmezános kelbimbóval

Amikor több napra kell gyorsan ebédet készítenem akkor a csirkecomb sült zöldségekkel mindig beválik. Most készült még melle parmezános kelbimbó, amit a Mentes konyha aktuális számában láttam. Hozzávalók a csirkecombhoz: 700 g csirkecomb ( felsőcombot használtam) himalájai só fokhagymapor Szafi Reform sültcsirke fűszersó Hozzávalók a sült petrezselyemhez: 260 g petrezselyem gyökér ( kb. 3 darab)… Tovább »

Paleo parmezános gofri

Végre beszereztem egy gofri sütőt, és olyat amit már rég szerettem volna, szív alakút. Így most az édes gofri kísérlet után jön a sós. Kicsit szkeptikusan, de kitaláltam egy olyat, hogy kenyér lisztkeverékből fogok gofrit sütni. Az eredmény isteni lett, és nem bántam meg, hogy eltértem az eredeti felhasználási javaslattól. A gofrihoz a Paleolit Éléskamra… Tovább »

Paleo parmezános rántott hús sütőben sütve

Többféle terméket kipróbáltam a Paleolit Éléskamra lisztjei közül. Mindig kicsit szkeptikusan álltam hozzá, talán azért mert nem folytatok paleo diétát, de rengeteg receptem beilleszthető a paleo étrendbe. A lisztek mindig megleptek, és abszolút pozitív értelemben. Sokkal többet kaptam, mint amit vártam tőlük minden alkalommal. Az eddigi recepteket IDE kattintva megtaláljátok.   Szerintem sokaknak ismerős, ha vasárnap… Tovább »

Diétás csirke nuggets paleo panírban

Most vettem először a Paleolét ropogós panírkeveréket, gondoltam kipróbálom. Sok mindennel kísérleteztem már panír gyanánt, de eddig ez hasonlít a legjobban a hagyományosra. Bár hozzá kell tennem, hogy most olajban sütöttem, nem pedig sütőben. A gyorsétterem adta az ötletet, így csirke nuggets készült. Nem tudom megmondani mennyire hasonlít hozzá, mert vagy 5 éve nem jártam ott…. Tovább »

Spenótkrémes csirkemell barnarizzsel

Ez a recept szintén bekerülhetne a Így dobd fel az ebéded, ha unod a natúr csirkemellet. 10 perccel vesz el több időt a napodból, mint a natúr társa, de mégis nagyon finom, és egészséges. Még több spenótos receptért kattints IDE!   A hozzávalókat az Ataisz webáruházból szereztem be:   Hozzávalók 2 adaghoz: 100 g bébispenót… Tovább »

Parmezános spenótfőzelék lazaccal

Állítólag, amikor csecsemő voltam, éjjel nappal spenótot faltam. Aztán elmúlt, szabályosan utáltam. És most, újra megszerettem! Így most főzelék készült belőle, de annyira megszerettem, hogy várható még ebből a szuper egészséges zöldségből más recept is. Hozzávalók ( 2 kisadag) – 200 g friss spenót – 1 fokhagyma – 4 evőkanál kókuszkrém (cocomas) – 4 dl… Tovább »

Sós palacsinta lepény

Tegnap kora hajnalban, még iskola előtt órákon keresztül édes karácsonyi süteményeket teszteltem. Ennek az lett az eredménye, hogy 3 órával később én már nagyon rosszul voltam a sok diós, lekváros, gesztenyés tölteléktől. Így megfogadtam, hogya annak ellenére, hogy én inkább édes reggeli típus vagyok, ma sósat fogok enni. Ez lett az eredmény. Hozzávalók 2 adaghoz:… Tovább »

Aszalt paradicsommal parmezánnal töltött csirkemell

Kellemes olasz hangulatot idéz bennem ez a töltelék. Amikor már unom a natúr csirkemellet, akkor születnek ezek az ötletek. Nem kell sokkal tovább állni a konyhában, mégis egy kellemes ízvilág születik. Most friss zöld vegyes salátával tálaltam.  Hozzávalók: – 600 g csirkemell ( ez nekem 6 kis szelet volt) – 50 g szárított paradicsom –… Tovább »

Spenótos quinoa tészta

A spenót származásáról, és élettani hatásáról, ITT olvashattok. Most egy szuper tésztás étel készült belőle, ami önmagában esetleg egy kis parmezánnal a tetején szuper étel lehet, de én most egy szelet lazaccal tálaltam. Nemrég kezdtem el használni a quinoa tésztát, amit ugyanúgy tudsz használni mint egy hagyományos tésztát! AZONBAN, számos előnye van a hagyományos tésztákkal… Tovább »

Házi csirkemájkrém szénhidrát csökkentett bagettel

Nagyon megkívántam a ráérős, meleg bagettes, májkrémes, hagymás, paradicsomos reggeleket. Mint amikor gyerekkoromban  tele volt  az asztal finom zöldségekkel, főtt tojással, felvágottakkal  és a meleg, friss kenyér illata lengte be a konyhát. Így hát, hogy elkerüljem, hogy a pékségben kössek ki, ahol már 100 méterről érezni az illatokat, fogtam magam és gyorsan sütöttem egy kis… Tovább »

Csirkés gombás szénhidrát csökkentett penne

Régen igazi tészta evő voltam. Képes voltam paradicsomos tésztán, és sajtos tejfölös tésztán létezni hetekig. Nos az életmód váltással idővel szinte teljesen kiiktattam az étrendemből, viszont most újra egymásra találtunk. Persze nem a hagyományos fehér lisztes verzióval, hanem a Dia wellness szénhidrát csökkentett száraz tésztájával.Van fenn tejszínes csirkés penne receptem is, illetve tészta alternatívára több… Tovább »

Nocarb paradicsomos csirkés tészta

A nocarb széles metélt tésztát már használtam. Akkor túrós tészta készült belőle édesen. Most az angyalhaj tésztát használtam, amit paradicsomosan, csirkésen készítettem el. Hozzávalók:( 2 adag) – 300 g nocarb angyalhaj tészta – 280 g ( 2 db) paradicsom – 240 g csirkemell ( nyersen ennyi) – só, bors, kakukkfű, rozmaring, oregano – 30 g… Tovább »

Olaszos szezámos rúd

Hozzávalók: – 10 dkg zabliszt – 10 Dia-Wellness liszt – 18,5dkg zsírszegény túró – 1 tojás – 6 dkg langyos kókuszolaj – 6  evőkanál reszelt parmezán – 4 aszalt paradicsom – 1 teáskanál szárított bazsalikom – 2  kávéskanál só – 2 kávéskanál szódabikarbóna – 1 dl natúr joghurt Az eredeti receptet ITT találjátok, ezt alakítottam át…. Tovább »

Parmezános borsófőzelék

Hozzávalók: – 200 g friss borsó ( vagy gyorsfagyasztott) – 50 g parmezánsajt – só – 1 kis fej vöröshagyma – 1 gerezd fokhagyma – bors – 2 evőkanál nyílgyökérliszt ( vagy étkezési keményítő, aki fogyaszt) Elkészítés: A borsót forrásban lévő sós vízben 5 perc alatt megfőzzük majd leszűrjük. Egy magas falu edényben a vöröshagymát… Tovább »

Kacsamell édesburgonya krokettel, és meggymártással

Hozzávalók a kacsamellhez: – 4 szelet kacsamell – rozmaring – fokhagyma – só, szinesbors Hozzávalók az édesburgonya kroketthez – 2 db édesburgonya – 10 dkg reszelt parmezánsajt – só , szinesbors – 1 tojás – szerecsendió, rozmaring, kakukkfű, fokhagyma granulátum – zabliszt – zabkorpa a panírozáshoz – kókuszolaj a sütéshez Hozzávalók a meggymártáshoz: – 10… Tovább »

Tejszínes csirkés penne

Hozzávalók (4 személy részére):1 kg csirkemell4 evőkanál olívaolaj2 gerezd fokhagymarozmaring, bazsalikom2 dl kókusztejszín5 dkg parmezánsó, bors Hozzávalók a tésztához2 gerezd fokhagyma1 csokor petrezselyem20 dkg Dia wellness szénhidrát csökkentett penne2 dkg kókuszolaj Elkészítés:A csirkemellet szeleteljük fel, de nem kell túl vékonyra.  Sózzuk, borsozzuk mind a két oldalát, majd olívaolajon pirítsuk meg. A fokhagymát pucoljuk meg, daraboljuk fel…. Tovább »

Csirkemájas batyu

Hozzávalók a tésztához:( 4 darabhoz) – 120 g Szafi Fitt paleo kelt tészta helyettesítő nyújthatós sós liszt (ITT kapható!) – 35 g Szafi Fitt kókuszolaj (kókuszolaj ITT!) – folyékony (!!!) – 140 g meleg(!!!) víz – 1 M-es tojásfehérje – 1 tojás a kenéshez – ízlés szerint szezámmag ( elhagyható) A tészta eredeti receptje itt: http://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2015/11/szafi-fitt-dietas-pizzas-croissant.html  Hozzávalók a… Tovább »

Tojással töltött csirkecomb felfújt édesburgonyával

Hozzávalók 12 csirkecombhoz: – csirkecomb – kakukkfű – só, bors – 7 tojás – reszelt parmezánsajt – mandulatej Hozzávalók édesburgonyához: – édesburgonya – szinesbors, só – fokhagymakrém – kakukkfű, rozmaring – szerecsendió Elkészítés: 5 db tojást keményre főzünk, majd krumplinyomóval átpaszírozzuk. Hozzáadunk még egy nyers tojást, sózzuk, borsozzuk. Kikeverjük, majd betöltjük a combok bőre alá…. Tovább »

Édesburgonya gnocchi tejszínes lazaccal

Gnocchi hozzávalók:– 200 g édesburgonya– 1 tojás– kb. 170 g zabpehelyliszt– só– bors– őrölt szerecsendió– őrölt szegfűszeg Mártás hozzávalók:– 15-20 dkg grillezett lazac– vörös hagyma– só– bors– bazsalikom– 1 cocomas– kevés kókuszolaj– reszelt parmezán ízlés szerint Eredeti recept: http://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/ ElkészítésA lazacot sóztam, borsoztam és a sütőben grill alatt pirosra sütöttem. Az édesburgonyát megpucoltam, nagyobb darabokba vágtam és… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!