Fittdiéta

Gyors ebéd vagy vacsora- Grillezett csirkemell sült petrezselyemmel

Nagyon sokszor hallom, hogy nincs időm egészségesen főzni… Ilyenkor csak nézek bután.. Ez is egy olyan recept, amit nem azért hoztam, mert akkora bonyolultságot, és gasztronómiai tudást igényelne az elkészítése, hanem azért, mert sokszor a legegyszerűbb megoldások nem jutnak eszünkbe. Hozzávalók 2 adaghoz: 2 szelet csirkemell filé ( 15-20 dkg) himalája só csirke fűszersó (… Tovább »

Filléres diétás ebéd-Rakott káposzta darált hússal

Egyszerű, diétás, gyors, és fillérekből elkészíthető. Egy gyors fejszámolás során arra jutottam, hogy egy ebéd 250 Ft körül hozható ki, azt gondolom, nem nevezhetjük drága ételnek. Tehát újabb bizonyíték arra, hogy az egészséges életmód sem feltétlen drága. És nagyon finom volt! 🙂 Hozzávalók 4 adaghoz: 1 kg savanyú káposzta 500 g darált pulykahús 1 fej… Tovább »

Túrós diétás csirkemell

Nagyon gyorsan elkészíthető, és nem is kell hozzá sok alapanyag. Ráadásul igazi fehérje bomba! Ízlés szerint a túrót, vagy a csirkét máshogy is fűszerezhetjük. Hozzávalók: ( 4 adaghoz) – 4 szelet csirkemell ( kb 600 gr) – 360 g zsírszegény túró – 1 dl 12%-os tejföl ( vagy natúr joghurt) – fokhagymakrém – szárított petrezselyem… Tovább »

Tejszínes gombás csirkemell

Mostanában kevesebb időm van főzni, így próbálok kreatívan, gyorsan, lehetőleg több napra ételt készíteni. Ilyen ez a recept, csirkemell, de mégis egy kicsit más, és 20 percnél többet nem vesz igénybe az elkészítése. Hozzávalók 3 adaghoz: 500 g csirkemell 1 teáskanál szárított majoranna 1 teáskanál szárított oregano 1 teáskanál szárított tárkony himalájai só színes bors… Tovább »

Szárított paradicsommal tűzdelt, spenóttal egybesütött csirkemell

Tipikus példája ez az étel annak, hogy rohanok, és 10 perc alatt kellene valami egészséges ételt készíteni, abból ami otthon van, hogy boltba se kelljen menni. Most ez sikeredett belőle, azért osztom meg ezeket a recepteket is, mert sokszor olvasom, hogy hogyan lehetne a már-már unalmassá vált csirkemellet, gyorsan, kevés alapanyagból kicsit feldobni. Hozzávalók 3… Tovább »

Újévi vöröslencse ragu csirkemellel

Újév első napján a babonák szerint kötelező lencsét enni, mert a lencse, olyan mint az aprópénz, így a szokásokban a gazdagságot és a szerencsét jelképezi. A malac a másik, amit január elsején szintén fogyasztani kell. A babona szerint azért, mert a malacnak is köze van a következő évi szerencséhez, hiszen az orrával előre túrja a… Tovább »

Sajttal sonkával göngyölt ünnepi pulykamell tekercs gomba mártással kuszkusszal

A pulykamellet nagyon szeretem, de azért egyértelmű, hogy ritkábban kerül az asztalra mint a csirkemell. Egyrészt az ára miatt, másrészt pedig a csirkemell azért jobb diétában. Azonban a boltban most féláron volt, így gyorsan vettem is, és gondoltam majd később kitalálom mi legyen belőle. Nagyon éhes voltam, így nem volt időm sokáig gondolkodni, ráadásul Anyukámat… Tovább »

Apu féle tejszínes pulyka diétásan

Régebben Apukámtól mindig ezt az ételt kértem, hogy készítse el nekem. Akkor még nem érdekelt, hogy készíti, csak meg akartam enni az egészet, mert imádtam! Most viszont, végre sort kerítettem rá, és elkészítettem. Felhívtam, és ő lelkesen ecsetelte, hogyan szokta készíteni. Persze a fűszerezés szokásához híven ” gondolomnyi” jelzőt kapta, így valamennyire eltértünk, ezáltal kicsit… Tovább »

Töltött paprika diétásan

Imádom nyáron a töltött paprikát, mégpedig pont úgy, ahogy anyukám készíti. Így elkértem tőle a receptet, kicsit módosítottam rajta. A zsíros hús helyett pulyka darált hússal készítettem, illetve rántás helyett nyílgyökérlisztet használtam a sűrítésre utólag. Semmit nem von le az íz értékéből, viszont sokkal kalória szegényebb, és kevesebb zsírt tartalmaz. Tálalhatjuk tejföllel, ( én most… Tovább »

Darált pulykahússal töltött padlizsán

Azzal a szándékkal vásároltam padlizsánt, hogy padlizsánkrémet készítek belőlük. A szülinapomon, egy szuper étteremben voltunk, ahol előételként padlizsánkrémet kínáltak, isteni finom volt, és annyira megkívántam. Azonban mikor felhasználás előtt álltak, rájöttem, hogy most nem vágyok reggelire a padlizsán( vagy bármilyen) sós krém és a pirítós kombinációra, hanem inkább édeset ennék. Így édes reggeli készült, a… Tovább »

Fűszeres joghurtos csirke saslik salátával

Szülinapom alkalmából a szüleimtől egy kontakt grillsütőt kaptam, mert pontosan tudják mire vágyom. 🙂 Így mikor Anyukám nálam töltötte a hétvégét, ezeken a joghurtban pácolt csirke saslikokon teszteltem az új konyhai eszközt. Nálam ötösre vizsgázott. Korábban már készítettem csirke saslikot, azok sütőben sültek. Hozzávalók a csirke saslikokhoz 5 adaghoz: 1 kg csirkemell filé 200 ml… Tovább »

Gombás zöldpaprikás csirkemell- Kínai inspiráció 2.

Június elején egy hetet töltöttem Kínában. Hát mit mondjak, megszerettem a kínai konyhát, rengeteg zöldséget amit nem is ismertem, és olyan gyümölcsöket amikről eddig szintén azt gondoltam, hogy nem szeretem. Ez az egy hét ” nyaralás” elég pörgős volt, mindent szerettünk volna látni, így a pihenésre nem sok idő volt. Étkezés tekintetében ez úgy nézett… Tovább »

Csirke saslik édesburgonyával salátával

Hozzávalók a saslikhoz: – 450 g csirkemell filé – 20 darab koktél paradicsom – 1 fej lilahagyma – só, bors – paleo grillcsirke fűszerkeverék Hozzávalók a krumpli körethez: – 1 nagy édesburgonya – só, színes bors, rozmaring, kakukkfű – fokhagyma granulátum – szerecsendió Hozzávalók a saláta körethez: – 1 adag zöld saláta ( Eisberg fitness… Tovább »

Kókusztejszínes csirkecombok

Nem diétázó vendégek jöttek hozzám, ilyenkor mindig nagy kihívás, hogy olyat készítsek amire azt mondják, hogy “húúú ezt én is elfogom készíteni, nagyon finom”, de olyan legyen amit én is megeszek, és az én táplálkozási elveim szerint készüljön. Mivel a csirkemell ilyenkor kizárva, így most a csirkecomb mellett döntöttem. Így született meg ez a recept…. Tovább »

Csirkés gombás szénhidrát csökkentett penne

Régen igazi tészta evő voltam. Képes voltam paradicsomos tésztán, és sajtos tejfölös tésztán létezni hetekig. Nos az életmód váltással idővel szinte teljesen kiiktattam az étrendemből, viszont most újra egymásra találtunk. Persze nem a hagyományos fehér lisztes verzióval, hanem a Dia wellness szénhidrát csökkentett száraz tésztájával.Van fenn tejszínes csirkés penne receptem is, illetve tészta alternatívára több… Tovább »

Stefánia szelet tojásfehérje rúddal

Hozzávalók: – 1 kg darált púlyka hús – 450 g tojásfehérje rúd – fokhagymakrém – vöröshagyma krém – só, bors – paleo fasírt fűszerkeverék Elkészítés: A húshoz hozzákeverjük a fűszereket, a vörös, és a fokhagyma krémet. A massza felét egy őzgerinc formába simítjuk, belehelyezzük a tojásfehérje rudat a közepére, és beborítjuk a maradék hússal. A… Tovább »

Paradicsommal padlizsánnal egybesült csirkemell

Hozzávalók 2 adaghoz: – 4 szelet csirkemell – 8 szelet light szeletelt mozzarella sajt – 150 g paradicsom – 150 g padlizsán – 200 g édesburgonya – só, bors, kakukkfű, rozmaring, fokhagymapor – paleo csirke fűszersó Elkészítés: A csirkemell szeleteket megmossuk, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a csirke fűszersóval. Szilikonos zsírpapírral bélelt tepsire helyezzük és előmelegített… Tovább »

Cottage cheese-el töltött csirkemell

Unod a natúr csirkemellet párolt zöldséggel?? Nem csodálom, ezért itt egy tipp arra, hogy készítheted el a csirkédet úgy, hogy ne kelljen panírozni, olajban sütni, de mégis változatosabb legyen. 🙂 A husit olaj nélkül sütőben sütöttem ki, alacsony hőfokon, így nem szárad ki, a cottage cheese és a zöldfűszer pedig igazán feldobja, ami szintén jól… Tovább »

Fetás paradicsomos csirke muffin

Igazából ezt a receptet darált pulykahúsból szerettem volna elkészíteni, de lusta voltam boltba menni, így kikaptam a fagyasztóból a csirkemellet. Imádom ezt az olaszos ízvilágot, feta, bazsalikom, paradicsom… mmm.. nem csak sós süteményben nagyon jó, de főételként is. Hozzávalók: ( 10 db muffinhoz) 60 dkg csirkemell 1 tojás 3 ek zabkorpa (zabkorpa ITT) himalája só… Tovább »

Csirke húsleves

Pár éve már,hogy rendszeresen főzök, mégis ez az első húslevesem. Nem értem miért, mert nem kell hozzá nagy tudomány. Anyukám gyors fel is hívtam, hiszen ez az az étel, amit mindenki pont úgy szeret, ahogy otthon ette régen 🙂 Hozzávalók: – 80 dkg csirkeaprólék – 15 dkg csirkemáj – 1 sárgarépa – 1 vöröshagyma –… Tovább »

Csirkemell tejszínes póréhagymával

Hozzávalók: – 500 g csirkemell – 3 szál póréhagyma – 200 ml cocomas – 2 evőkanál nyílgyökérliszt – 3 szál snidling – 1 ek. mustár – só, bors, fokhagyma granulátum – olívaolaj vagy kókuszzsír – 15 dkg light tolle trappista Elkészítés: A csirkemellet megmossuk, majd szárazra töröljük, és kiklopfoljuk. Kevés olívaolajon, serpenyőben mindkét oldalát megsütjük…. Tovább »

Paradicsomos sült csirkecomb

Hozzávalók: – 4 db alsó vagy felső csirkecomb – só, bors – 2 db paradicsom – 4 db koktélparadicsom – 1 gerezd fokhagyma – 200 ml paradicsompüré – babérlevél – rozmaring – Dia-wellness liszt ( vagy más szénhidrát csökkentett vagy gluténmentes liszt) – olívaolaj Elkészítés: A csirkecombokat mossuk meg, majd sózzuk, borsozzuk, és hempergessük meg… Tovább »

Villámgyors Mustáros csirkemell bulgurral

Hozzávalók: – 600 g csirkemellfilé – 4 evőkanál mustár – olívaolaj – pirospaprika – fokhagyma, vagy fokhagymakrém – só, bors, oregáno, kakukkfű, rozmaring – babérlevél – fél bögre bulgur Elkészítés A csirkemellfilét megmossuk, majd felkockázzuk. Olívaolajon fehéredésig pirítjuk, közben fűszerezzük ízlés szerint. Ezután hozzátesszük a mustárt és felöntjük vízzel. Alacsony lángon addig főzzük, amíg a… Tovább »

Kacsamell édesburgonya krokettel, és meggymártással

Hozzávalók a kacsamellhez: – 4 szelet kacsamell – rozmaring – fokhagyma – só, szinesbors Hozzávalók az édesburgonya kroketthez – 2 db édesburgonya – 10 dkg reszelt parmezánsajt – só , szinesbors – 1 tojás – szerecsendió, rozmaring, kakukkfű, fokhagyma granulátum – zabliszt – zabkorpa a panírozáshoz – kókuszolaj a sütéshez Hozzávalók a meggymártáshoz: – 10… Tovább »

Májjal töltött göngyölt csirkemell

Hozzávalók: – 500 g csirkemellfilé   – 1 csomag szeletelt bacon – 40 dkg csirkemáj – 1 fej vöröshagyma   – só, bors ( vagy színesbors) – olívaolaj  Elkészítés: A húst megmosom, vékony szeletekre vágom és kissé kiklopfolom, sózom, borsozom.A hagymát megtisztítom és apróra vágom, kevés olajon megdinsztelem. Rádobom a megmosott csirkemájat, sózom, borsozom és pár… Tovább »

Tejszínes csirkés penne

Hozzávalók (4 személy részére):1 kg csirkemell4 evőkanál olívaolaj2 gerezd fokhagymarozmaring, bazsalikom2 dl kókusztejszín5 dkg parmezánsó, bors Hozzávalók a tésztához2 gerezd fokhagyma1 csokor petrezselyem20 dkg Dia wellness szénhidrát csökkentett penne2 dkg kókuszolaj Elkészítés:A csirkemellet szeleteljük fel, de nem kell túl vékonyra.  Sózzuk, borsozzuk mind a két oldalát, majd olívaolajon pirítsuk meg. A fokhagymát pucoljuk meg, daraboljuk fel…. Tovább »

Paradicsomos csirkés bulgur

Hozzávalók 4 főre : – 500 g csirkemellfilé – 1 fej vöröshagyma – 500 g paradicsompüré – víz – 300 g bulgur – fűszerek ( oregano, kakukkfű, rozmaring, só, szinesbors, fokhagyma granulátum) – fokhagymakrém – kókuszolaj Elkészítés: A hagymát apróra vágjuk, kókuszolajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a felkockázott csirkét, és addig fehéredésig sütjük, közben fűszerezzük. Felöntjük vízzel,… Tovább »

Mustáros-paradicsomos csirke chedarral

Hozzávalók: – 60 dkg csirkemellfilé – só, bors, szerecsendió – 3 evőkanál mustár – 15 db koktélparadicsom – 2 evőkanál kókuszolaj – 1 evőkanál vaj – 1 evőknál liszt ( én nyílgyökérlisztet használtam) – 3 dl cukormentes mandulatej – 20 dkg cheddar reszelve Elkészítés: A csirkemellet megmossuk, majd szeletekre , utána csíkokra vágjuk.Sózzuk, borsozzuk, majd… Tovább »

Tejszínes újhagymás csirkemellel töltött pite

Hozzávalók a tésztához: – 25 dkg Dia wellness liszt – 8 dkg kókuszolaj – 1 tojás – 2 evőkanál tejföl – 1 teáskanál só Hozzávalók a csirkemellhez: – 60 dkg csirkemell – 2 csomag újhagyma – só, színesbors – fokhagymakrém – rozmaring, kakukkfű – olívaolaj – 2 dl cocomas – szükség szerint liszt – 10… Tovább »

Tojással töltött csirkecomb felfújt édesburgonyával

Hozzávalók 12 csirkecombhoz: – csirkecomb – kakukkfű – só, bors – 7 tojás – reszelt parmezánsajt – mandulatej Hozzávalók édesburgonyához: – édesburgonya – szinesbors, só – fokhagymakrém – kakukkfű, rozmaring – szerecsendió Elkészítés: 5 db tojást keményre főzünk, majd krumplinyomóval átpaszírozzuk. Hozzáadunk még egy nyers tojást, sózzuk, borsozzuk. Kikeverjük, majd betöltjük a combok bőre alá…. Tovább »

Kókusztejszínes-tárkonyos csirkemell kuszkuszal

Hozzávalók: – 500 g csirkemell – 250 g kókusztejszín – tárkony – só, színesbors – borsó – babérlevél –  fél bögre kuszkusz – fél evőkanál nyílgyökérliszt   Elkészítés: A csirkemellet felkockázom, és wokban fehéredésig pirítom, Közben sózom, borsozom, ízlés szerint más fűszerrel is lehet fűszerezni. Ha a hús elkészült a kókusztejszínt és a tárkonyt hozzáadom, és… Tovább »

Baconos stefánia szelet

Hozzávalók: – fél kg darált pulykahús – só, bors – vöröshagyma – fokhagyma – 6 tojás – bacon – fasírt fűszerkeverék Elkészítés: Ízlés szerint a darált húsból fasírt masszát készítünk. Én a fenti fűszereket, fokhagymát, és pirított vöröshagymát adtam hozzá. Az őzgerinc formát kibéleljük a bacon szeletekkel, úgy hogy mindkét oldalán túl lógjon a bacon…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!