A kiflik egy kenyér recept alapján készültek, amit el is készítettem még a húsvéti asztalra. A kenyér recept Szafi oldalán megtalálható, ITT. Most kifliket készítettem belőle, amit feldobtam egy kis paradicsom pürével és cheddar sajttal. Magában is nagyon finom, de olyan nagyra nőttek a sütőben, hogy szendvicsként is megállják a helyüket.
Hozzávalók 12 darab kiflihez:
- 80 g Szafi Fitt szénhidrát csökkentő lisztkeverék
- 15 g Szafi Fitt bambuszrostliszt
- 25 g Szafi Fitt kókusztejpor
- 45 g tojásfehérjepor
- 4 g szódabikarbóna
- 3 g himalaya só
- 3 g hagymagranulátum
- 20 g almaecet
- 300 g szoba hőmérsékletű víz
- Szafi Fitt bambuszrostliszt a gyúráshoz
Hozzávalók a töltelékhez:
- 50 g cukormentes ketchup ( vagy cukormentes paradicsompüré)
- oregánó, bazsalikom
Hozzávalók a tetejére:
- kevés tojás a lekenéshez
- 60 g cheddar sajt
Elkészítés:
Külön edényben keverjük össze a száraz és folyékony hozzávalókat. Öntsük őket egybe és gyúrjuk össze. Pihentessük 5 percig. Ezután bambuszrostliszttel megszórt felületen gyúrjuk át, és osszuk 3 részre. Mindegyiket nyújtsuk ki kör alakúra, és kenjük meg ketchuppal és szórjuk meg fűszerekkel. Vágjuk négy részre a kört, és a nagyobbik oldalán fogva tekerjük fel, kifliket formázva. A másik két adag tésztával is ugyanígy járunk el, így összesen 12 darab kiflit kapunk. Rakjuk sütőpapírral bélelt tepsire, kenjük le tojással egy szilikonos ecset segítségével, és szórjuk meg a sajttal. Előmelegített 200 fokos sütőben, alsó-felső programon 15 percig, majd 180 fokon további 20 percig süssük.
Tápérték 1 darabban:
fehérje: 4.52 g
szénhidrát: 2.09 g
zsír: 2.44 g


Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: