Karácsonykor többféle édes ízben is elkészítettem ezeket a csigákat. Ennek a receptjét IDE KATTINTVA megtaláljátok. Nagyon gyorsan elkészíthető, és tökéletes reggeli vagy tízórai lehet belőle. Én most egy nagy adag salátával ettem. A salátát így készítettem: Recept ITT!
Az alaptészta receptje Szafi oldaláról származik. Itt megtaláljátok.
Hozzávalók a tésztához ( 6 darab csiga lesz belőle)
- 115 g Szafi Fitt nyújtható SÓS paleo liszt
- 40 g cocomas (kókusztejszín)
- 50 g forró víz
- 80 g forró cukkinipüré
- kevés bambuszrost liszt a nyújtáshoz
Hozzávalók a töltelékhez:
- 30 g cukormentes ketchup ( vagy cukormentes paradicsompüré)
- Szafi Reform barbecue fűszerkeverék vagy ízlés szerint fűszerek ( rozmaring, oregano, kakukkfű )
Hozzávalók a tetejére:
- 40 g light trappista sajt
- szezámmag ( én most nem tettem rá)
Tészta elkészítése:
A cukkinit pucoljuk meg, reszeljük le , majd aprítóval pürésítsük. A kókusztejszínt, vizet, és a cukkinit keverjük össze, majd adjuk hozzá a lisztet. Az összetevőket csomómentesre keverjük ki kanállal, majd dagasszuk át. Ha nagyon ragacsos lenne a masszánk, akkor párszor gyúrjuk át lisztezett felületen.
Ezután a tésztát két szilikonos zsírpapír közt, vagy szilikonos nyújtófával nyújtsuk ki, téglalap alakúra, és töltsük meg a töltelékkel. Mindegyik tetejét szórjuk meg reszelt sajttal. Tekerjük fel, mint a palacsintát, és vágjunk fel 6 darabra. Kicsit lapítsuk ki, formázzunk rajta, ha szükséges, és helyezzük őket szilikonos zsírpapírral bélelt tepsire. Előmelegített sütőben, légkeveréses funkción süssük 180 fokon 25-30 percig. Forrón, vagy melegen TILOS felvágni/fogyasztani, rácson hagyjuk kihűlni és csak hidegen fogyasszuk!
Tápérték 1 csigában:
kcal: 96.08
fehérje: 5.3 g
szénhidrát: 9.27 g
zsír: 1.54 g
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: