Készítettem már granolát, ami nem kakaós volt, de szintén nagyon finom. Receptet IDE kattintva találtok. A granolánk ízlés szerint bővíthető, bármilyen magot lehet bele tenni, vagy tehetünk bele cukormentes étcsokoládét, kókuszchipset, kakaóbab töretet, és bármilyen aszalt gyümölcsöt. Természetesen a magok, gyümölcsök mennyisége is ízlés szerint változtatható.
A hozzávalókat az Ataisz webáruházból szereztem be:
Hozzávalók:
* az Ataisz termékek glutént tartalmaznak!
- 150 g zabpehely (gluténérzékenyek használjanak gluténmentes zabpelyhet) ( zabpehely ITT)
- 50 g dió
- 40 g bokormogyoró
- 20 g mandula
- 20 g szeletelt mandula ( szeletelt mandula ITT) ( gluténérzékenyek használjanak garantáltan gluténmentes terméket)
- 40 g kesudió
- 20 g chia mag ( chia mag ITT) ( gluténérzékenyek használjanak garantáltan gluténmentes terméket)
- 25 g kókuszolaj
- 5 g zsírszegény holland kakaópor
- 30 g eritrit (eritrit ITT)
- 1 evőkanál vaníliás eritrit
- 20 g kókuszreszelék
- 50 g mazsola
- 40 g vörös áfonya
- 40 g aszalt meggy
Elkészítés:
A zabpelyhet, a diót, mogyorót,mandulát, szeletelt mandulát, kesudiót chia magot, kókuszolajat, eritritet, vaníliás eritritet, kakaóport összekeverjük. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és belenyomkodjuk a magos zabot. Előmelegített sütőben 160 fokon 20 percig sütjük. Utána hagyjuk kihűlni, és darabokra szedjük. Belekeverjük az aszalt gyümölcsöket, a kókuszreszeléket,majd egy üvegbe zárjuk.
Tápérték 100 grammban:
kcal: 449.12
fehérje: 11.78 g
szénhidrát: 42.21 g
zsír: 27.27 g
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: