A nagy nyári melegben nem kívánom a nehéz ételeket, és a konyhában sem szeretnék sokáig tevékenykedni. Ez az étel nagyon gyorsan elkészül. Valamint egy újabb példa arra, hogy a csirkemell milyen sokoldalúan elkészíthető, úgyis, hogy diétába is beilleszthető.
Hozzávalók 2 adaghoz:
- 1 padlizsán
- himalájai só
- 230 g csirkemell
- Szafi Reform ördöghozta fűszersó
- 100 g light sajtkrém (Aldi)
- kevés olívaolaj a sütéshez ( vagy kókuszolaj)
Elkészítés:
A padlizsánt megmossuk, a két végét levágjuk, majd egy éles késsel vékony szeletekre vágjuk hosszában. Mindkét oldalát sózzuk, és kontakt grillen megsütjük. ( ha nincs kontakt grillünk, szerintem sütőben is elkészíthető) A csirkemellet nagyobb kockákra vágjuk, majd fűszerezzük. Olajjal kikent serpenyőben addig sütjük, amíg teljesen meg nem puhul. A padlizsán szeleteket megkenjük a sajtkrémmel, ráhelyezzük a csirkemellet, és feltekerjük. Én friss salátával tálaltam. Ennek a receptjét ITT megtaláljátok.
Tápérték 1 adagban:
kcal: 225.55
fehérje: 36.68 g
zsír: 3.5 g
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: