A cukkini mint köret nem a kedvencem, viszont így pürésítve már nagyon sok receptemben találkozhattatok vele. Kiváló süteménybe, zabkásába, reggeli gyümölcsös turmixolt tálba. Íme a legújabb, amikor palacsintákat készítettem belőle. Diétába is beilleszthető, a nagyja szénhidrátot a tetején található gyümölcsök adták ki.
Hozzávalók 1 adaghoz:
- 100 g cukkinipüré
- 15 g fehérjepor ( Biotech Iso Whey Zero csoki fehérjét használtam)
- 10 g zabliszt ( gluténérzékenyek használjanak gluténmentes zabpelyhet) ( zabliszt= darált zabpehely)
- 60 g tojásfehérjelé
- 1 teáskanál sütőpor
- kevés kókuszolaj a sütéshez
Hozzávalók a tetejére:
- egy sárgabarack
- egy őszibarack
- ribizli
- pár szem meggy
- 1 szem eper
- házi cukormentes lekvár ( lekvár recept ITT)
- virágpor
- Waldenfarm csokoládé szirup (elhagyható)
Elkészítés:
A cukkinit megpucoljuk, lereszeljük, majd aprítógépben pürésítjük. A palacsinta tészta hozzávalóit csomómentesre kikeverjük és pihentetjük 10 percig. Egy palacsinta sütőt vékonyan kikenünk kókuszolajjal , majd mini palacsintákat sütünk. Nagyjából egy evőkanálnyi tésztából készült egy palacsinta. Alacsony lángon mindkét oldalát megsütjük. A tetejét a fenn leírtakkal díszítettem.
Tápérték 1 adagban:
kcal: 265.4
fehérje: 22.53 g
szénhidrát: 39.57 g
zsír: 2.06 g
Kommentek